RECAP PRO | Scan to BIM Zoek datum opleiding


Tijdens deze eendaagse training leert u hoe u de software kunt gebruiken om ruwe scangegevens (al dan niet gecombineerd met ruwe landmeet gegevens) te verwerken tot een puntenwolk, die op zijn beurt weer verwerkt kan worden in andere software zoals: AutoCAD, Civil 3D, Autodesk Revit, Infraworks, ...

Deze training behandelt ook het gebruik van foto's om ze om te zetten in een puntenwolk die bruikbaar is met ReCap Photo, evenals het bewerken van functies om de puntenwolk te structureren, te analyseren en te visualiseren, en de mogelijkheid om metingen en opmerkingen te plaatsen op de puntenwolk.

Afhankelijk van het publiek kunnen ook specifieke toepassingen worden besproken, zoals het automatisch omzetten van een puntenwolk in een oppervlak voor Civil 3D, of intelligent inzicht in AutoCAD, het creëren van secties in AutoCAD, het gebruik van puntenwolken in Revit, enz.


Cursusinhoud

Verschil tussen ReCap Pro, ReCap en ReCap Photo

Recap Photo
Gebruik foto's voor het bekomen van een puntenwolk
Gegevens communceren over de cloud via Recap360

Recap
Interface ReCap
Verwerking van scangegevens in een ReCap-scan (RCS) of ReCap-project (RCP) bestand
Automatische en semi-automatische registratie van scans (zonder doelpunten)
Geolocateer je puntenwolk.
Scan To Mesh (RCP to NWC)
Structuur in de Puntenwolk dankzij vliegtuigherkenning, intelligente zoneselectie, ...

Een Recap project inladen of koppelen met AutoCAD
Thematiseren en inkleuren van de puntenwolk
Snappen op punten, edges en vlakken
Hulpmiddelen voor het vectoriseren van puntenwolken
Vlakken opslaan in AutoCAD en overbrengen naar Revit.

Een Recap project inladen of koppelen met Revit
Levels en snedes aanmaken over de puntenwolk in Revit
Snapfuncties in Revit.

Een Recap project inladen in NavisWorks
Vergelijk een gescande situatie met een ontworpen BIM model.
Meet de afwijkingen op.
Doe een clashdetectie tussen een puntenwolk en een ontworpen BIM model.


Er is geen voorkennis vereist

Inschrijven of Informatie aanvragen

.

Ook interessant

In deze opleiding overlopen we alle basisfuncties van Revit. Dit gaat van het raadplegen van een model, tot het opbouwen van een ontwerp, het opmaken van het 3D model, om uiteindelijk de nodige plannen en bijbehorende documenten te genereren. Voor werkvoorbereiders, werfleiders, projectleiders, gebouwbeheerders, ... die Revit modellen willen raadplegen en eventueel beperkt aanpassen, maar niet zelf moeten opbouwen, volstaat deze opleiding om vlot van start te gaan. Voor ontwerpers die wel zelf BIM modellen zullen opbouwen, bieden we afhankelijk van de discipline een vervolgopleiding aan: Revit Architectuur (2 dagen) Revit Structuur Beton (1 dag) Revit Structuur Staal (1 dag) Revit MEP: HVAC (1 dag) Revit MEP: Sanitair, Elektriciteit & Fabrication (1 dag) Doelgroep Architecten, ingenieurs stabiliteit, ingenieur technieken. Werkvoorbereiders, Calculators en BIM managers bij Aannemers. Beheerders van gebouwen. Medewerkers van landmeet- en  studiebureaus die voor hun werkzaamheden in contact komen met Revit BIM modellen. Duur 2 dagen  Cursusinhoud Revit positionering Voor wie is Revit Waar positioneer je Revit best in jouw werkprocedure Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen Wat zijn de verschillen met bv AutoCAD Interface ribbon, properties, projectbrowser, modelspace, views;… Basishandelingen selectiemethodes, tijdelijke maatvoering gebruiken, sleepacties & constraints Wanden tekenen Met slechts 2 kliks plaats je een volledig gedetailleerde, gearceerde, intelligente 3D muur;.. op wat moet je allemaal letten? Zichten naar het model Verschillende zichten aanmaken en gebruiken om je model intelligent op te bouwen Wijzigingen aanbrengen Snelheid en centraal beheer van wijzigingen Vloeren en daken aanmaken Integratie van aansluitingen op wanden Referenties en hulpobjecten Niveau’s, hulpvlakken, aslijnen Annotaties deurnummers, lokaalnamen, maatvoering,… Materialen toekennen arceringen, kleuren en textures van objecten beheren, maar ook voorbereiding op meestaten aanmaken Legendes muurtypes, arceringen, symbolen,… verder verduidelijks op de sheets Schema’s oplijsten van objecten zoals bv: kamerlijsten, deurlijst, hoeveelheden (meestaten)… Weergave beïnvloeden zichten naar het model beïnvloeden zodat het leesbaar is & blijft voor de correcte persoon Layout Aanmaken van papier & positioneren van de verschillende tekeningen invullen van de titelhoek Printen Exporteren naar AutoCAD hoe zet je een 3D Revit model om naar een 2D autocad tekening? Importeren van AutoCAD hoe gebruik je een 2D autocad tekening als basis om een intelligent 3D Revit model op te bouwen? Geo-IT biedt een reeks opleidingen aan in samenwerking met CEFORA. Als uw bedrijf is aangesloten bij PC200, kunt u meer informatie vinden op volgende pagina.
Naar opleiding
Tijdens deze 1-daagse opleiding overlopen we BB/SfB, IFC, de Belgische Revit Standards en het WTCB BIM protocol. Hierbij maken we gebruik van Revit en de Belgische Revit Standards template. Doelgroep Architecten, ingenieurs stabiliteit, ingenieur technieken. Werkvoorbereiders, Calculators en BIM managers bij Aannemers. Beheerders van gebouwen. Medewerkers van landmeet- en  studiebureaus die voor hun werkzaamheden in contact komen met Revit BIM modellen. Duur 1 hele dag of 2 halve dagen Cursusinhoud Classificatiesystemen De BB/SfB codering IFC De BIM basis informatieleveringsspecificatie (ILS): een basisstructuur voor het uitwisselen van IFC modellen IFC 2x3 en de Autodesk Open Source IFC exporter Te hanteren structuur: bestandsnaam, nulpunt, bouwlagen, entiteiten, naamgeving, classificatie, materialen en doorsnijdingen Te voorziene informatie: dragend/niet dragend, in / uitwendig en brandwerendheid De Belgische Revit Standards (BERSnl) Wat is De Belgische Revit Standaard (BERSnl). Naamgeving van system families, standard families, labels en title blocks Object styles en subcategorieën: lijndiktes, -kleuren, -patronen & materialen (Shared) parameters IFC mapping (categorie => klasse, parameter => property) Modelleer technische richtlijnen: loskoppelen van dragende en niet-dragende elementen De template: gemeenschappelijk nulpunt, project browser organisatie volgens subdiscipline, onderscheid werkviews versus plotviews, doorsnedes en hun zichtbaarheid, view templates De vignetten: titleblocks met project en sheet information en automatische revisies Codering en classificatie van elementen: assembly codes, keynote Materialen: naamgeving, arceerpatronen Autodesk Model Checker voor Revit Met deze gratis modelchecker kunnen we Revit modellen checken op verschillende standaarden waaronder ook BERSnl BIM protocollen Het belgisch BIM-protocol van het WTCB. Afspraken vastleggen rond samenwerken, verantwoordelijkheden, detailniveau, … Geo-IT biedt een reeks opleidingen aan in samenwerking met CEFORA. Als uw bedrijf is aangesloten bij PC200, kunt u meer informatie vinden op volgende pagina.
Naar opleiding
Leer snel en efficiënt omgaan met Autodesk Docs tijdens deze halve dag opleiding Cursusinhoud Introductie Overzicht Autodesk Construction Cloud   Interface Autodesk Docs. Autodesk Desktop Connector. Autodesk Docs raadplegen vanuit AutoCAD, Revit,... Starten met Autodesk Docs Aanmaken van projecten. Aanmaken / toekennen van gebruikers (members). Rechten toekennen aan gebruikers (user, rol, bedrijf). Data toevoegen aan Autodesk Docs uploaden van documenten. uploaden van gekoppelde documenten. uploaden via Autodesk Desktop Connector. Online Viewer Raadplegen van DWG, RVT, IFC, PDF, XLS, DOCx,...   Beheren van data Versiebeheer Versies vergelijken Communicatie Opmerkingen maken op documenten via markups. Issues toevoegen, wijzigen en koppelen aan documenten of foto’s. Transmittals. Goedkeuringsworkflows. Reports. Geo-IT biedt een reeks opleidingen aan in samenwerking met CEFORA. Als uw bedrijf is aangesloten bij PC200, kunt u meer informatie vinden op volgende pagina.
Naar opleiding