Overslaan en naar de inhoud gaan

Banimmo & Autodesk Forma

BANIMMO en AUTODESK FORMA | Een winnende combinatie voor het ontwerp van vastgoedprojecten

Banimmo et Forma

Banimmo, een beursgenoteerde vastgoedonderneming, positioneert zich als een belangrijke speler in de ontwikkeling van kantoorgebouwen. Haar belangrijkste doelstelling is het duurzaam renoveren van gebouwen in België en Luxemburg, voornamelijk in centrale gebieden of knooppunten.

Bij het ontwerpen van hun projecten richt Banimmo zich op vier kernwaarden die hun aanpak sturen:

  • "Het gaat niet alleen om gebouwen, het gaat om mensen": Banimmo stelt de eindgebruiker centraal bij het overwegen van een project. Het doel is hem of haar de best mogelijke architecturale kwaliteit, gebruik en comfort te bieden.
  • "Anders denken en nieuwe ruimtes creëren": De teams van Banimmo streven naar innovatief denken bij het ontwerpen van projecten, met als uiteindelijk doel kwaliteitsoplossingen voor te stellen voor de toekomstige bewoners van de gebouwen.
  • "De wereld redden en toch met beide benen op de grond blijven": Banimmo zet zich volledig in voor de strijd tegen klimaatverandering. Het bedrijf streeft ernaar gebouwen te ontwikkelen die de hoogste niveaus van BREEAM-certificering bereiken en houdt rekening met de milieu-impact van beslissingen.
  • "De kracht van eerlijkheid": Banimmo handelt altijd met transparantie, zowel in haar projecten als in haar relaties met klanten of stakeholders.

Deze vier waarden vormen de basis van alle projecten die Banimmo ontwikkelt. Bovendien hecht het bedrijf veel belang aan het gebruik van de juiste instrumenten en informatie om haar projecten op te volgen en te evalueren.


In het kader van haar activiteiten gebruikt Banimmo ook het instrument Forma (voorheen Spacemaker). Deze tool wordt voornamelijk gebruikt in de prospectiefase om snel potentiële oppervlakken en afmetingen te bepalen. Daarnaast wordt Forma ook gebruikt voor lopende projecten om de schetsen in vraag te stellen en varianten voor te stellen aan de ontwerppartners, zonder inbreuk te maken op hun expertise en tijd.

Forma heeft vele voordelen voor Banimmo. Het belangrijkste voordeel is het gebruiksgemak dankzij de geïntegreerde database, die kadastrale, topografische en omliggende bouwinformatie bevat. Met enkele muisklikken is het mogelijk om volumes te ontwerpen, functies aan de ruimtes toe te kennen en de bruto oppervlakten en/of het aantal parkeerplaatsen te berekenen. Door het werk te verfijnen, is het zelfs mogelijk om de milieu- en klimaatbeperkingen te bestuderen, zoals lawaai, zonneschijn en wind, of om willekeurig verschillende scenario's te genereren. Voor Banimmo is dit een aanzienlijke tijdsbesparing, waardoor ze snelle en gefundeerde beslissingen kunnen nemen zonder vele interne ingenieurs en architecten nodig te hebben.


Banimmo had het voorrecht gebruik te maken van de diensten van Geo-IT voor de presentatie van het Forma product, de huur van de licentie en de snelle opleiding van de software. Het Geo-IT team was warm en beschikbaar, beantwoordde al onze vragen en begeleidde ons in het optimale gebruik van Forma.

De expertise van Geo-IT was van onschatbare waarde om ons te helpen het maximale uit deze innovatieve tool te halen. Hun technische ondersteuning was onberispelijk en bood ons bij elke stap snelle en efficiënte hulp. Met hun begeleiding konden we de geavanceerde functies van Forma snel onder de knie krijgen en volledig integreren in onze ontwerpprocessen.

We zijn erg blij met onze samenwerking met Geo-IT.

Kortom, met behulp van Forma, een krachtige en intuïtieve tool, is Banimmo in staat om snel functionele en creatieve kantoorruimtes te ontwerpen, rekening houdend met de beperkingen van de omgeving. De vruchtbare samenwerking met Geo-IT heeft deze innovatieve aanpak versterkt door waardevolle technische ondersteuning en expertise te bieden!

Nathan Notéris | Project Developer Banimmo